I praksis kan du måske godt gøre det, men jeg ville ikke anbefale det. Den firkantede madkasse vandkølede ting ("Eckes" i rapskredse (opkaldt eftrer sin opfinder)), som vi omtaler som "oliekøleren" hedder retteligt en temperator. Det kunne lyde som flueknepperi, men det er det ikke. I begrebet temperator ligger nemlig, at den har en dobbeltfunktion. Selvfølgelig skal den fingere at køle motorolien, når motoren arbejder hårdt, men mindst ligeså vigtigt er det, at den opvarmer motorolien vha. kølevand i opvarmningsfasen. Derved forkortes den kritiske fase, hvor motoren ikke smører optimalt.
Desuden er jeg selv blevet mere kritisk overfor - eller snarere ligeglad med opvarmningen af brændstoffet. Erfaringen har vist mig, at det ikke spiller en betydelig rolle. Det gør til gengæld tykke fremløbsslanger, optimal pumpetiming og veltrimmede dyser.
FB 1,06 mm og DÖD 230 bar, så starter du i første hug på flæskestegssovs.
Hvis du insisterer på at få en Eckes, så kan du sagtens få en af mig, hvis du kan vente til Fynstræffet.