Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - hjulmand

Sider: [1] 2 3
1
Biler.. / Solgt; '88 Westfalia 2.1 benzin m. højt tag, prisoverslag?
« Dato: 20. September 2020 kl: 14:23:29 »
Hej T3-godtfolk,

jeg har fundet ud af, jeg vil have en bredere seng og et toilet i min camper, og det passer jo ikke så godt med den nuværende bil, så derfor kommer min T3'er til salg, så jeg kan komme til at bygge min egen, sandsynligvis på VW Crafter / MAN TGE basis. Så kan jeg sætte mit eget præg på den uden at ødelægge en klassiker...

Men nu er spørgsmålet så, hvad kan sådan en koste? Der vil jeg godt lige høre Jeres mening.

Data: '88 Westfalia Joker, 2.1 DJ, 5 gear, 208.000km. Original motor og lak. Interiør originalt med undtagelse af køleskabet, som er fjernet, da vi bruger en kompressor køleboks. Bilen står på 15" Mefro med vinterdæk. Døre og skydedør er støjdæmpet og isoleret.

Ekstraudstyr: Fiamma F45 markise med solsejl og Thule bagageboks til cykelholder. Waeco MS50 fartpilot, der virker det meste af tiden (den virkede på vores ferie, men ikke på turen efter :( Det må være en løs forbindelse et sted). 50 Ah LiFePo4 forbrugsbatteri med Votronic 30A ladebooster istedet for laderen under bagsædet (Den medfølger også).

Desuden medfølger en masse sager, jeg har samlet sammen: 4stk 16" Mercedes CLK fælge, opboret til VW bolte med forhøjede centerkapsler, 4 chrom hjulkapsler i god stand til 14" stålfælge, tågelyger til montage, silent kit til skydedøren, blæsermotor, tromler og bremsebakker til baghjulene. Diverse relæer, kontakter og andre smådele.

Det gode: starter hver gang, kører godt, seneste længere tur til Tjekkiet i juli. Bruger ikke olie eller vand i nævneværdig grad. De fleste samlinger ser stadig fine ud.

Det mindre gode: højre bagbremse lyder ikke for godt, nye bremser medfølger. Den drypper en lille smule kølervæske. Skærmkanterne kunne trænge til lidt kærlighed. Bunden i venstre batterikasse bør nok skiftes indenfor de næste par år.

Jeg regner med at lægge billeder op i løbet af ugen, så er det nok lidt lettere...

Baseret på diverse søgninger tænker jeg ca. 145.000 alt inklusive. Er det ude i hampen?[attachment id=1 msg=133552][attachment id=2 msg=133552]

mvh Lars

2
Diverse / Forsikring af camper?
« Dato: 10. Marts 2020 kl: 13:56:17 »
Hej,

Jeg prøver at skifte forsikringsselskab (fra Codan til IDA). Min Westfalia årgang ´88 er forsikret hos Codan, men IDA forsikrer ikke biler med anvendelsen "autocamper" eller "beboelse".

Jeg kan selvfølgelig bare lade bilen stå hos Codan, men hvilke andre muligheder er der? Hvad har I været tilfredse med? Dette gælder både prismæssigt, men også hvis I føler, I er blevet godt behandlet.

Jeg har været godt tilfreds med Codan i forhold til skadesbehandling, men der er adskillige tusinde kroner at spare for mig ved skiftet (for det hele).

mvh. Lars

3
Mekanisk / kan 40% spær monteres i alle 2WD?
« Dato: 29. Oktober 2019 kl: 08:32:13 »
Hej,

Jeg kunne godt tænke mig på sigt at få et spær på min 2WD for at give lidt bedre egenskaber i fedtet føre/sand.

Jeg har læst gode ting om "Peloquin" Torque Biasing Differential på Samba, men der findes jo også et 40% spær på nogle af de gamle militær biler (option M220 åbenbart). Det sidste kunne være interessant, hvis det dels kan monteres på min nuværende 5-trins gearkasse uden store ombygninger, dels kan skaffes.

Er der nogen, der ved noget om dette?

mvh. Lars

4
Interiør / Hjemmebygget forbrugsbatteri, galt eller genialt?
« Dato: 08. August 2019 kl: 21:12:46 »
Hej,

Jeg har fået en ide, jeg gerne vil vende med de kyndige: et hjemmelavet LiFePo4 (Lithium) forbrugsbatteri.

Baggrund:
I camperen har jeg et 65Ah startbatteri som forbrugsbatteri. Det er en rigtig dårlig ide, da det er den forkerte anvendelse af batteriet, og sammen med en kompressor køleboks er batteriet nu kollapset, så det kun har kapacitet til at drive boksen i ca. 3 timer...
Jeg skal derfor have nyt batteri. Hvis jeg vil beholde det i batterikassen, er det et nyt startbatteri (maks. 72Ah), hvilket stadig er en rigtig dårlig ide...

Alternative løsninger:
1. Jeg kan finde et 50Ah deep-cycle batteri, der kan passe. Hvis jeg vil overholde tommelfingerreglen om kun at anvende 50% af kapaciteten for at få 500 cykler ud af det, er det lige nok til et døgns tid. Pris ca. 2000kr. Det kræver en ny lader istedet for den gamle boks under sædet. Det kommer næsten til at kræve investering i solceller også.

2. Et 50Ah Lithium batteri, eksempelvis fra Viva Energi. Det kan aflades 100%, så der er til 2 dage. Det koster 2750kr med Bluetooth, garanti og hele molevitten. Det kræver også en ny lader, men lidt mindre behov for solceller.

3. Et hjemmelavet Lithium batteri, lavet af 4 prismatiske 3,2 volt celler fra Kina (samme generelle type som i batteriet fra Viva), men præcis 175mm høje. Dermed kan jeg få en kapacitet på hele 123Ah til at passe i batteriboksen. Så er der lige pludselig strøm til mere end 4 dage, så jeg ikke behøver tænke på solceller. Prisen er ikke helt fastlagt endnu, men ender nok omkring de 4600kr.

Det skal sammenlignes med 5300kr for 100Ah hos Viva, som er for stort til batterikassen og dermed kommer til at tage plads op et andet sted.

Nørden i mig har virkelig lyst til at prøve at lave det perfekte T3 forbrugsbatteri. Er det åndssvagt, eller er der måske endda nogen, der kunne tænke sig at være med? En lille teaser: vægten vil være ca. 17kg, eller det samme som 60Ah blybatteri...

En anden fordel er, at et Lithium batteri efter 2000 fulde afladninger stadig har 80% af kapaciteten tilbage (eller 5000 gange til 50%), hvor et startbatteri er dødt efter 10-12 afladninger uden øjeblikkelig genopladning. Eneste ulempe er, at batteriet ikke må oplades, hvis det er under 0˚C, så det kræver lidt disciplin eller ekstraudstyr om vinteren.

Hvad siger camping-folket med forbrugsbatterier? Det er jo heller ikke gratis at anskaffe solceller.

Mvh Lars

5
Alt andet / Hvor kan man fylde på en westfalia gastank i dk?
« Dato: 02. Juni 2019 kl: 16:34:24 »
Hej,

Efter to års brug er min gastank under bilen ved at være tom. Er der nogen derude, der ved, hvor jeg kan fylde den op?

Mvh Lars

6
Elektrisk / Anhængertræk, el
« Dato: 30. Marts 2019 kl: 20:39:16 »
Hej,

Jeg har monteret et anhængertræk, så nu mangler strømmen lige. Jeg har købt et el-sæt i Biltema, hvor som benytter sig af strømtyve. Er det en acceptabel løsning, hvis jeg kan få plads til det hele i boksen i motorrummet?

Hvis ikke, hvad er så anbefalingerne? Klippe og lodde? Selvfølgelig med krympeflex, og stadig inde i boksen.

Mvh. Lars

7
Diverse / Forskel på anhængertræk?
« Dato: 11. Marts 2019 kl: 11:53:54 »
Hej,

Jeg er på udkig efter et anhængertræk til min 2wd fra ‘88. Jeg påstod hårdnakket i går til generalforsamlingen, at jeg ikke kan bruge et Syncro træk, da kuglen så vil komme til at sidde for lavt, da de er designet til det højere karosseri.

Nu er jeg kommet i tvivl. Er der forskel på træk til 2wd og Syncro?

Mvh. Lars

8
WBX/LBX Fora / Assistance til kølervæske bytte søges
« Dato: 27. Maj 2018 kl: 21:29:01 »
Hej,

Jeg vil gerne skifte kølervæske inden turen går sydpå til sommer. Jeg har ikke gjort det før, så jeg vil høre, om der er mulighed for at få vejledning, enten en aften eller en weekend?

Jeg har læst diverse vejledninger, men er stadig lidt usikker på de finere detaljer.

Jeg bor i Roskilde, men kører gerne. Og jeg tager også  gerne en pizza med...

I mellemtiden får jeg købt ind: 8 ltr rød kølervæske, 8 ltr demineraliseret vand. Kølerrens?

Mvh. Lars

9
Diverse / Benzinslanger til ekspansionsbeholdere
« Dato: 18. Maj 2018 kl: 09:53:33 »
Hej,

Der dufter meget kraftigt af benzin, når jeg har tanket. Uden at have undersøgt det nøjere, mistænker jeg slangerne til ekspansionsbeholderne i skærmene.

Er der nogen, der kan fortælle mig dimension og længde på slangerne, så jeg kan få købt nogle nye?

Samtidig skifter jeg nok pakningen ved påfyldningsstudsen, det kan ikke skade.


mvh. Lars

10
Transport / Transport søges: Ringkøbing - Århus, inden Fyn '18
« Dato: 01. Maj 2018 kl: 12:50:47 »
Hej,

Som beskrevet i en tidligere tråd har jeg købt en bagageboks, der ligger i Ringkøbing, som jeg gerne vil have til Fyn '18. Der er en venlig sjæl, der kan tage den med fra Århus, men jeg mangler en venlig sjæl mere, der kan tage den med fra Ringkøbing til Århus inden næste uge.

Brændstoftilskud gives selvfølgelig, da det jo altid er en omvej  ;)

/Lars

11
Transport / Transport søges: Ringkøbing - FYN '18 /Roskilde
« Dato: 24. April 2018 kl: 10:05:42 »
Hej,

Jeg har købt en bagageboks i Ringkøbing, og vil høre om der er nogen fra området, der skal til træf, og måske kunne tage den med?

mvh. Lars

12
Diverse / GPS Tracker, anbefalinger og erfaringer?
« Dato: 12. Marts 2018 kl: 14:29:39 »
Hej,

Er der nogle gode erfaringer med GPS trackere? Det kunne være godt med et supplement til ratlåsen.

mvh. Lars

14
Alt andet / Solgt: Westfalia køleskab, er der interesse?
« Dato: 30. Januar 2018 kl: 12:57:52 »
Hej,

Jeg har fjernet mit 3-vejs køleskab til fordel for en kompressorboks og mere skabsplads. Det er fra '88, i ok stand og virkede på alle tre energikilder.

Sælges i givet fald uden Westfalia front, kun inderdøren. Aftræk er komplet.

Kan sådan noget sælges? Billeder kan selvfølgelig leveres, når jeg får dem taget...


mvh. Lars

15
Alt andet / K: Gummitylle og pakning til dør
« Dato: 26. Oktober 2017 kl: 17:11:45 »
Hej,

Jeg prøver igen. Jeg har fået fat på et enkelt sæt i Sverige, men jeg mangler stadig en gummitylle til ledning til fordøren og pakningen, der sidder forrest på døren ved ventilationskanalen.

[attachment id=1 msg=130764]

Hvis I har en eller begge stumper til at ligge, så kom frisk.

mvh. Lars

Sider: [1] 2 3