Forfatter Emne: El problemer på en gammel jx.  (Læst 1073 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline soekris

  • Full Member
  • ***
  • Indlæg: 195
    • Vis profil
  • T3 model: T3 1.6Td Jx Syncro Panel Van 1991, T3 1.9DG Caravelle 1990
  • By: 4871, Moseby
El problemer på en gammel jx.
« Dato: 18. Juli 2022 kl: 12:53:13 »
Hej.

Efter at næsten altid at have døjet med at den blå, altid har været dum at starte efter at have kørt et par km.

Tænkte jeg at idag skulle være dagen hvor jeg skulle fejlfinde..

Batteriet er nyt, generatoren har nye kul og lader fint..

Så er det jo kun dårlige forbindelser der er tilbage.
 
Fandt så denne dejlige samling nede i bunden af motorrummet.
IMG20220718083515_copy_1024x768.jpg
*IMG20220718083515_copy_1024x768.jpg
(193.02 kB . 1024x768 - vist 224 gange)


Fortsatte så med at kigge med ledniger efter, og på starteren var der tydelige spor efter at der har været meget modstand da kabelskoen var ret brændt.
IMG20220718084107_copy_768x1024.jpg
*IMG20220718084107_copy_768x1024.jpg
(186 kB . 768x1024 - vist 226 gange)



Nå men efter at rykke en masse ledninger om og rense lidt af så det så sådan her ud.
IMG20220718124100_copy_1024x768.jpg
*IMG20220718124100_copy_1024x768.jpg
(184.37 kB . 1024x768 - vist 226 gange)
IMG20220718124055_copy_1024x768.jpg
*IMG20220718124055_copy_1024x768.jpg
(214.79 kB . 1024x768 - vist 197 gange)


Ikke perfekt, men der er en tydelig forskel på hvor godt starteren løber rundt.

Men. Der var stadig et eller andet der drillede. Gløde lampen  lyste altid.. også selvom bilen var driftvarm.

Så det næste var at kigge relæet efter.
Og her var der lidt tydelige spor efter at et eller andet har drillet.
IMG20220718124642__01_copy_768x1024.jpg
*IMG20220718124642__01_copy_768x1024.jpg
(146.59 kB . 768x1024 - vist 225 gange)


Dele af printet ser brændt ud, og lugtede ikke særlig godt.

På selve relæ fladerne var kontakten også brændt så der nærmest ingen forbindelse var.
IMG20220718124805__01_copy_768x1024.jpg
*IMG20220718124805__01_copy_768x1024.jpg
(120.03 kB . 768x1024 - vist 219 gange)

På billedet er den dog renset af.

Men efter at rense forbindelsen startede bilen endelig helt fint.

Skulle så lige have relæet ud igen for at tage billeder.. og så revnede printet så.

:S

Nå.men nu er der et nyt på vej og så kan den vel ikke drille mere.

Opdatering følger.

Mvh Rasmus
« Senest Redigeret: 18. Juli 2022 kl: 13:04:47 af soekris »

Offline Tica

  • Hero Member
  • *****
  • Indlæg: 942
    • Vis profil
    • Skalammodeskibe
  • T3 model: T3 Panel 1.6TD
  • By: 4632 Bjæverskov
Sv: El problemer på en gammel jx.
« Svar #1 Dato: 18. Juli 2022 kl: 18:03:38 »
Ja ja man keder sig ikke når man har en T3'er  ;)

Det er nok noget vi kommer til at se og høre mere om de næste år, Erik nævnte også at mine ledninger i Appelsinen var begyndt at blive "sorte" dan han fiksede noget horn, så der kommer nok også snart en renovering af lednings nettet.

Nogen der har et link til pins til stikkene samt tang dertil ?
Vh Carsten P

Rullende T3 projekt aka Appelsinen
Location 4632 Tlf: 22613937
http://www.linkedin.com/in/carstenpaulsen