T3nettet og T3Klub Danmark forum
Vores biler. => Dine Projekter... => Emne startet af: dokajønne efter 01. Februar 2008 kl: 23:22:58
-
Så havde 4x4 og Dokajønne sgu lige noget ustruktureret tid, hvor den ene af syncroerne blev forsøgskanin på at svejse/tinne pladesamlingerne.
(http://t3nettet.dk/album_thumbnail.php?pic_id=828)
-
Billeder kan ses i galleriet.
http://www.t3nettet.dk/album_personal.php?user_id=105
-
Hvad er formålet med at punkte det først?
-
Det er vel bare karosseritin ? som blev brugt før polyesterspartel blev opfundet.
Hvor har i købt det, og hvordan er det at arbejde med ?
-
Det ligner noget på Ærtebjergvej :wink:
Hvorfor mener i tin skulle være bedre at fylde med, end gummi/plast. Så længe du ikke fortinner det hele ude og inde fra, er det vel ikke andet end at usætte rusten lidt. ?
Nu er der vel ikke bøjlespejlepå vej til den ? 8)
Kurt
-
Det ser da nice ud vi også gerne vide hvor man får sådan noget tin osv. ;D
-
"rigtige" pladesmede fra før verden gik af lave bruger tin. Det er sværere at lave, men giver et meget bedre og ikke mindst holdbart resultat.
2 metaller har det på en eller anden måde bedre sammen en plastic og metal IMO.
Se blot på den video der er linket til hvor de i tyskland laver en syncro "Top Dollar", der bliver skærmkanterne også lavet med tin.
Lavet rigtigt har tin også den indlysende fordel at det kryber ind imellem samlingerne.
-
:shock: Det bliver et super clean look hvis alle samlinger laves sådanne , det ser sku for fedt ud .
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
-
Nu begynder jeg, så støder Peter forhåbentlig til senere i tråden.
Vi tinner/lodder for (som Parkhave siger) at få en forbindelse metal mod metal i stedet for metal mod polyester(vi fik faktisk ideen efter at have set supersyncro filmen).
Ja med rust i pladesamlingerne udsætter man det bare, men vi håber at udsætte det 10 - 20år :D
Punktsvejsningerne er delvist for at gøre samlingen mere hård og delvist for at gøre påsmøringen af tinnen lettere (det løber højest ned til næste punkt) ellers er det faktisk snydenemt.
Vi har brugt rigtig karosseritin
Vi er meget spændte på om det holder og om det er til at gøre om :roll:
-
Tak for tips, det ser ud til at vi har gjort alt det rigtige (bortset fra at vores træpind ikke havde lagt i olie (hvorfor?)). Man er ikke i tvivl om hvornår tinnen har den rette temperatur, så er det ligesom at smøre rugbrød. 8)
-
Hvis træspartlen ligger og suger olie eller loddevand, er den lettere, at rette til med.
I hine tider rettede man af med en karrosserifil
(senere luftsliberen - Ahem ) og sled knoerne til blods,hvorefter Mester med luppen gennemsøgte hver en fortinning. (Så han kunne finde noget at kritisere og brokke sig over, thi så var hans dag reddet )
Det eneste minus ved fortinning er, hvis man senere hen skal lægge en svejsning samme sted. Det syder og sprutter, og kan gøre nederdrægtigt ondt, når "flyvende tin" rammer skindet.
:D
-
Metal mod metal kontra metal mod polyester.
Det skriver du som en religiøs oplevelse, skal den også lakeres med metallak. :lol: Bilen ruster vel også der hvor der er pladeombuk, metal mod metal, eller et sprøjt med zink.
Er det ikke lige så sandsynligt at rusten kryber under tinnet, som det kryber under lak, polyester, gummilister og alt andet.
Jeg kan godt se pointen med at glitte det pænt jævnt, men at det skulle være bedre til at "DØ SATANS RUST I PLADESAMLINGER" er jeg ikke helt med på. I vender vel tilbage om 10-20 år med besked. :P
I mellem tiden hvordan gik det med københavner fuldsvejsningen. ???
Er der nogen der har haft angrebet problemet indefra med tin, svejsning, sealing eller andet spændende. ???
Rusten er en fælles fjende, og det er sku fint i forsker i sagen, hvis der er enkelte der ikke læser med og studerer billeder, må de være i familie med en pladesmed. Keep on rocking.
The boyz are back in town med Tin Lizzy. :lol:
Kurt
-
Vi har en forhåbning om at det bliver sværere for rusten at krybe ind under tinnen. Ikke mindst fordi at man jo først fortinner med noget maling-konsistens-agtigt som efterfølgende koges af med brænderen. Om noget tror jeg at lige præcis denne del af processen er super mod rusten. Lidt ligesom galvanisering bare med en pensel, men lad os nu se.
-
sad og kiggede på nettet efter lodde tin til bien og fladt over noget på vwnettet.dk
Ja det er det jeg mener, sandblæse sådan et område, rense det af med saltsyre og så fortinne det med "tinea". Et produkt som er en blanding af loddevand og tinpulver. Det pensles på og varmes op og tøres rent med en våd pensel eller klud og varmes efter så det flyder helt sammen.
nogen som kender til det Tinea ?
-
sad og kiggede på nettet efter lodde tin til bien og fladt over noget på vwnettet.dk
Ja det er det jeg mener, sandblæse sådan et område, rense det af med saltsyre og så fortinne det med "tinea". Et produkt som er en blanding af loddevand og tinpulver. Det pensles på og varmes op og tøres rent med en våd pensel eller klud og varmes efter så det flyder helt sammen.
nogen som kender til det Tinea ?
det lyder som "fortinner"
mht. at efterarb karosseritin, har jeg altid lært at man ikke må slibe i det med luftsliber, da det er tungmetaler som aldrig kommer ud af lungerne :!:
men man skal istedet bruge en grov karosserifil :)
jeg har selvtænkt tanken med at fylde tin i alle samlingerne, men det er jo et kæmpe arbejde :cry:
men jeg tager sku hatten af for jeres projekt, godt at der er nogen med pionerånd 8)
flot arbejde :)
-
Snasket vi smører på først hedder loddelak 40% og kan fås hos mekonomen til ca 150 kr for en lille bøtte, jeg vil tro at den rækker til en 5-6 biler. Karosseritin fås samme sted til ca 4 kr pr. stang, og vi har ikke brugt en hel stang endnu til en halv rille (se billeder i dokajønnes galleri).
MVH Peter AKA 4X4
-
Må vi se billeder af hvordan det ser ud i dag? Har det virket?