T3nettet og T3Klub Danmark forum
Vores biler. => Dine Projekter... => Emne startet af: Mølle efter 09. Januar 2007 kl: 21:39:00
-
ikke det bedste camera til "tæt på" bileder
-
Jeg er bange for at du bruger det forkerte mærke på koblingen. Det skal være et "hug" ned i godset. Er det ikke en forhøjning, du har fotograferet?
-
jo. det er en lille tap på koblingen. Der er kun den ene på hele omgangen, og så står pumpen ud for mærket. Skal jeg lede videre???
-
Nja, der er nok to tapper, men ingen af dem er 0-mærket. O-mærket er en fordybning, som nedenfor er lokaliseret for enden af tændstikken:
(http://aycu04.webshots.com/image/8283/2005593856493232677_rs.jpg)
-
ok. tak.
jeg søger videre.
-
her er så det rigtige mærke set gennem inspektionshullet
-
Mystisk
Når jeg ser indlæget kan jeg ikke se mølles billeder, men når jeg skriver dette svar er de helt tydelige under tekstfeltet :?
-
Ja, det er da mystisk...Jeg kan nemlig godt se billederne :)
-
Vil det sige det kun kan stå sådan der på samme tid, altså for både knast, pumpe og kobling?
Eller kan det stå på flere måder uden at være den rigtige?
Hvor er mærket på knasten?
Min mekaniker har sagt at det kan stå på mange forskellige måde uden at være rigtigt, så han frarådede at jeg selv gik igang med det.
-
Hvis alle tre komponenter - dieselpumpe, krumtap og knastaksel - står på de respektive mærker, så er det fint. Selvfølgelig skal de stå på mærkerne på samme tid, og man skal lave et par testdrejninger med en nøgle på krumtappen for at sikre sig, at remmen finder fint ind på plads og har den rette tilspænding. Knasten har ikke et mærke, men derimod en kærv i sin bagende, der skal flugte topstykkets overkant. Dette bestemmes med et stykke fladjern, man lægger ind i kærven.
Når så hele processen er gennemført, så er det klogt at time pumpen, så man er sikker på, at den står optimalt.
-
ok.
Udfra billedet at bedømme, så ser det ud til at mærket på pumpen står lodret med pumpen... Eller hva?
-
ja næsten. Mærket på pladen bag remmen står ca. kl. 11. Du kan ikke tage fejl. Det er en ca. 1 cm. lang "udposning",
-
vedr. timing af pumpen...
det har jo været nævnt før, men jeg mindes ikke, at det er beskrevet.
Det er jo nemt nok at dreje pumpen i de 3 udfræsninger, hvor pumpen er monteret, men hvor skal den stå?
På Jarls hj.side er det beskrevet, hvordan man placerer måleuret, og dermed kan se hvornår pumpeslagene "vender", men i forhold til hvad??? skal der en grad-skive på et af knasthjulene eller hvad timer man ud fra??? Den skal vel ikke give udslag på "0"???
-og er der noget med at åbningstryk og timing hænger nøje sammen, altås noget med at højere åbningstryk kræver tidligere timing??
er der en grund-indstilling, som man går du fra, og derefter forsøger sig lidt til begge sider, for at se, hvor motoren går bedst??
-
Pumpetiming gøres med et måleur, der fæstnes med en adaptor i centerhullet bag på pumpen. Uret sættes med lidt forspænding, så man er sikker på, at det kan bevæge sig et par mm i begge retninger. Så drejes krumtappen indtil mærkerne er i 0. Derefter drejes krumtappen baglæns til måleuret ikke længere bevæger sig. Så nulstilles uret. Derefter bevæges krumtappen (langsomt) frem til 0 igen. Nu kan uret aflæses, og man kender timingen. Skal den justeres drejes dieselpumpen som en strømfordeler.
Ja, der er sammenhæng mellem dysernes åbningstryk og pumpens timing, som beskrevet på min hjemmeside. Højere åbningstryk stiller krav om tidligere timing. Åbningstrykket er 130 bar for sugediesel og 155 TD, men når man fifler med alternative brændstoffer, så ændrer man typisk på det. Standardtimingen på 0,91 er derfor kun korrekt, hvis dyserne også passer man standardmålene.
Når man bevæger sig væk fra standardmålene, så er man på herrens mark. Det er der, hvor man er overladt til sine ører, når man timer pumpen. Det kan jeg godt finde på at gøre selv - også på en motor med standard set-up, men hvis man ikke har temmelig meget diesel i blodet, så skal man lade være med det. Prisen for et uerfarent øre kan nemlig være totalt motorhaveri. - Så er det altså bedre at bruge et kvarter med måleuret.
-
ok. Soleklart, og smadder let. Dvs. at man timer pumpen ved at måle, hvor meget knasterne i pumpen har løftet, når motoren står i 0???
-og at løftet aflæst på måleuret direkte kan overføres til det tryk, som giver åbning af dysserøret??
hvad skal uret vise som standard????
-
standard er 0,91 mm, står i posten ovenover 8)
-
Ja, det er rigtigt, at når man tjekker timingen, så er det i virkeligheden det løft, som pumpens knastskive laver på højtryksstemplet, man måler. Jeg har lidt billeder og forklaring om det på:
http://www.jarlpaulsen.dk/Bosch-pumper.html
-
Jeg bomber lige tråden 8)
Jeg har lige haft tandremmen af, stillet svinghjul, knast og pumpe. Når jeg så driver motoren rundt har jeg ligesom et dødt punkt hvor jeg skal tage ved for at drive den rundt. Det døde punkt kommer samme sted efter en omgang (på svinghjulet) og det varer kun (ca) 1/8-1/6 af en omgang. Jeg har ikke indtrykket af at det bare er kompressionen, da der vel så skulle være flere døde punkter på en "svinghjuls-omgang".
TØR JEG STARTE?
Jeg har kontroleret at alt sidder som det skal, dog er slidsen i enden af knastakslen lidt i stykker i den ene side, så på mikro mm er det ikke helt sikkert at den står 112%, men jeg har gjort mig umage.
-
passer pumpen, knasten og svinghjules mærker overens efter et par om gange ?
Har du købet den rigtige tandrem, mener den jeg satte på havde 135 tænder?
-
Ja det hele passer faktisk stadig :?
Jeg tror sgu jeg gør forsøget 8)
-
Hej dokajønne
har du mulighed for at mokke et vidokamera ned i motorummet når du starter, så vi alle kan se, hvis motoren springer i luften når du fyrer den af.... :lol:
-nej spøj til side... Held og lykke med opstarten.
-
ja vi vil have lidt T3 breaking NEWS direkte fra en ny opstart! HUSK sikkerhedsbriller - jeg har set en JX som har knaekket en tandrem og knastakslen springer i luften.....
-
Hallo? ...........tror I han sprang i luften? :lol: :?
-
Er der andre der vil smide en skilling til en krans. :lol:
KH KHS
-
en tandkrans ? eller tænker du mere i retning af en bårebuket ?
:shock: / :roll:
-
I dette tilfælde må det kunne kombineres.
Fred være med dem.
KH KHS