T3 Fora.. > Diesel Fora

Begynder søger hjælp :) AAZ turbo problemer

(1/2) > >>

Hest:
Hej på forum - fedt sted, har allerede nydt godt af diverse problemer der er blevet løst herinde :)
Købte i efteråret en humørpille af dimensioner - en westfalia joker med en AAZ motor ilagt. Har nydt (næææsten  :o) hvert eneste sekund af køreturene siden!
Jeg er dog løbet ind i et problem jeg ikke lige selv har kunnet lure mig ud af(læs: autodidakt mekker kammerat der roder med T2'ere i stor stil).
En opsummering af de symptomer jeg har oplevet:

(Stort) olieforbrug (ca 2L/1000km) (markant steget over de sidste 1000 km)  -- tidligere ejer nævnte at han troede at måske ventilstyrene var ved at være utætte..?

Blå røg v belastning

insisterende susen ved acceleration (knap så meget hyletone. mere som hvis man puster lidt for hårdt i et nytårshorn (den der spøg og skæmt rulle ud fætter))

På sidste tur, periodisk mistet trækkraft kombineret med markant turbosus

Olie på/i udstødning (en T3'er der kan udfordre en Challenger kampvogn i røg udlægning :-D) og fregner på måsen af den fine bil.

Kan ikke umiddelbart se nogen utætheder/smattede områder der kan hænge sammen med mængden af olie- håber på at få lidt tid efter eksamensperioden hvor jeg næææænsomt kan vaske motoren, så det er nemmere at identificere hvis/hvor der er lækager.


Er jeg helt galt afmarcheret hvis jeg begynder at se mig om efter en turbo at montere..?

Mvh Hest

mattias lykke:
Min smed turboen for 3 uger siden, masse røg og olie i udstødningen. Så ville nok starte med at tjekke den, tag evt. trykslangen til indsugningen helt af giv gas, og se om der kommer olie ud.
Monterede en termostatstyret oliekøler i samme ombæring, olie temperaturen ligger nu omkring 85 grader, og det vil helt sikkert forlænge turbo og motorens levetid.
Mvh. Mattias

JOttesen:
lidt sent svar men har du undersøgt turboen for slør. har haft et par stykker på min golf 2 der har lavet noget lignende samme nummer. og der var det slidt turbo. turboen må godt have lidt slør op og ned, men ikke ind og ud

Hest:
Den står lige pt hos min Fatter der har en mekaniker gående. Han kigger på den i den kommende uge. Når nu jeg ikke selv får mig nosset sammen i eksamenstiden :-)

Tak for tips - jeg sender dem videre ;-)

Hest:
Lige for at afslutte tråden til senere læsning :-)

Har fået renoveret turboen - den var "det mest smadrede jeg nogensinde har set" :-D som min fatters mek'er sagde.
Derudover kom der nye filtre, ollieskift, og lidt diverse småting og sager han lige havde liggende.

Så kort fortalt: Turboen var toast. Nu er den lækker.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version